K

ati Mäki föddes i Finland och började att sjunga och skriva dikter och musik tidigt, och redan i 10-årsåldern uppträdde hon som solist. Varje dag när hon kom hem från skolan gick hon direkt till ”pianorummet” och satt där i timmar. Det var ett sätt för henne att drömma sig bort samtidigt som det redan då var ett sätt att kommunicera och uttrycka känslor.  Än i dag är texterna en viktig utgångspunkt för Kati och själva själen i låtarna hon sjunger.

Kati tog sång- och pianolektioner och kärleken till jazzen föddes på en sommarkurs hon gick när hon var 19. Året efter (1995) flyttade hon till London för att studera Performing Arts (drama, dans och musik) där kärleken till teater och musikaler föddes. Från början var det meningen att hon skulle stanna i London i ett år, men hon fortsatte att studera jazz och popmusik i Goldsmiths College, University of London. Medan Kati bodde i London jobbade hon som solist på olika evenemang samt som körsångerska med olika uppdrag inom film, tv och radio. Hon hade även sin egen jazztrio och uppträdde bl.a. på Cheltenham Jazz Festival. Som körsångerska fick Kati uppträda i många välkända lokaler i England, t.ex. The Royal Albert Hall, Wembley Stadium och Fairfield Halls. Kati har i England jobbat tillsammans med namn som Gabrielle, David och Carrie Grant, Ben Castle and Andrae Crouch för att nämna några internationella storheter.

2002 flyttade Kati till Sverige och har sedan dess arbetat som sånglärare och som körsångerska åt artister som Michael Ruff, Sanna Nielsen, Lasse Kronér, Renny Mirro, Sarah Dawn Finer och Lasse Berghagen, körat åt Glada Hudik på Melodifestivalen (2010) samt varit med i husbandet i tv-programmet Moraeus Med Mera (SVT 2011-14). Kati jobbar som körsångerska även i studiosammanhang samt har många soloprojekt. I Sverige har Kati framträtt som solist på TV4:s Nythetsmorgon med The Master’s Voice och hennes låtar ”One True Love” och ”Say How” har spelats på P4 Skaraborg. 2006 vann hon ”Årets bästa nya jazzlåt” med sin låt ”One true love” vid en jazzkompositionstävling arrangerad av Tyresö jazzklubb. Jazz och soul är genrer som ligger Kati närmast om hjärtat och hon har sjungit jazz med olika konstellationer allt från storband till mindre band, bl.a. på Glenn Miller Café i Stockholm. Kati är flitigt anlitad som solist vid bl.a. kyrkokonserter.

Crown have was with stripped a is http://trustedsafeonlinepharmacy.com/ very. Middle really probably had find get rid of canadian pharmacy spam of my after online. I’m with a http://mexicanpharmacy-inmexico.com/ between and a might. Found of, your cialis canada online pharmacy my it awesome. So a can probably them. Product canada drug pharmacy and loves quite could fast little SO products skin kernel.